Menu

Fit-Out Sports & Health Center

In een energieke omgeving waar iedereen zich thuis voelt is het onze ambitie om je met plezier de perfecte balans te laten vinden tussen fysieke fitheid en mentale weerbaarheid.

Gratis Proefweek

Bernadette Vanderstock

Getuigenis van een (nu) actieve 50-ster =)

Laat ik me eerst even voorstellen : ik ben een (bijna) 57-jarige dame uit Merelbeke die full-time een verantwoordelijke kantoorjob heeft en die dus – tot 3 maand geleden – 95% van mijn tijd al zittend/liggend doorbracht.

Het was ooit anders – ik heb meer dan 40 jaar gevolleybald, waarvan toch 10 jaar op een zeer hoog niveau maar de ploeg werd opgedoekt en daar stond ik dan : aansluiten bij een andere ploeg zag ik niet direct zitten, tenslotte had ik met mijn oude ploegmaats al jaren een band opgebouwd.

Zo gingen de jaren voorbij, ik startte wel met tennis tijdens het zomerseizoen maar verder vond ik geen passend alternatief om actief terug ‘een sport ?’ te starten. En ondertussen slopen de ‘menopauze’kilootjes er maar bij  … de combinatie van een zittend leven en een bourgondische levensstijl resulteerde al snel in 10 kg erbij over een periode van 5 jaar en als ik niet gauw iets aan de situatie veranderde, zag ik dit steeds verder escaleren.

Hoog tijd voor actie dus, ik nam een tweeledig besluit : 1) ik zou mijn eetpatroon aanpassen en veel gezonder gaan eten. Ik besloot dan om op 1 juni alle koolhydraten uit mijn voeding te weren en dus een combinatie van low carb/keto toe te passen.

2) ik zou meer gaan bewegen … Maar op wélke manier ? In juni heb ik me maar gefocused op een dagelijkse wandeling en in het weekend wat getennis maar ik had ‘meer’ nodig. Ik keek dus uit naar een sportactiviteit ‘die ik leuk zou vinden’ en waar ik onder een professionele begeleiding ‘mijn ei zou kwijt kunnen’.

Begin juli zag ik dan op FB een post van FIT OUT waar men op zoek was naar 50-plussers om gedurende 6-weken het ‘slank & fit’ programma te volgen. Ik heb hiervoor interesse getoond en werd onmiddellijk gecontacteerd door Nicolas waarmee ik een info-afspraak vastlegde. Tijdens deze eerste sessie werd er uitgebreid afgetoetst wat mijn verwachtingen waren & wélke mijn ‘zwakkere’ lichaamsdelen waren (die moesten gespaard blijven tijdens de oefeningen). Na een rondleiding in dit moderne gebouw met zulke megafaciliteiten was ik verkocht en had ik mijn eerste afspraak voor de fietsproef (cardio-inspanningsproef) al gemaakt. Onmiddellijk erna werd er dan ism Bart een persoonlijk programma opgemaakt en werden de parameters van de e-gym vastgelegd en uitgelegd en kreeg ik uitleg over de cardio-toestellen. Ook Christophe begeleidde me mbt een heleboel individuele oefeningen mbt het versterken van mijn core (mijn ‘zwakke plek’). Ik deed ook de InBody test waar ik een score haalde van 75/100 – hier werd me uitgelegd waar mijn ‘werkpunten’ lagen en kreeg ik ook duidelijk voor ogen wát mijn ideale lichaamsgewicht zou zijn voor iemand van mijn leeftijd.

 Al deze zaken : de professionele info en de voorgestelde oefeningen vielen als puzzelstukjes samen tot één geheel. Nu was ik voor 100% gemotiveerd om aan mijn lichaam te werken en dit op een manier die voor mij het meest aangenaam is en die volledig aan mijn (lichaams)verwachting voldeed.

Gedurende die 6 wk, kwam ik 2x/wk naar FO en deed ik de e-gymcirkel en aansluitend nog een 40’ cardio. Toen ik na die 6wk opnieuw de fietstest moest doen, waren mijn testresultaten enorm verbeterd : ik had nooit durven denken dat dit kon op zo’n korte termijn… Nu was ik hélemaal overtuigd en nam ik het besluit een abonnement te nemen : temeer omdat ik nu gewoon graag naar de gym kom. Ik had in het verleden al wel eens een andere health club geprobeerd maar nooit werd ik zo welgekomen ontvangen en was iedereen zo vriendelijk, professioneel en behulpzaam. Er is ook altijd een trainer beschikbaar indien je vragen of ondersteuning nodig hebt. Het aanbod is ook megagroot voor groepslessen en de belevingsruimtes zijn top ! Kortom een absolute aanrader !

Ondertussen ben ik dus 3 maand bezig en vandaag werd er op mijn vraag de 2de Inbody test gedaan en ik was zooooo blij en trots op mezelf : een score van 83/100 en 6 kg lichter (en méér spieren erbij) + ik heb een veel betere uithouding … Zo’n resultaten kunnen énkel maar motiveren : bedankt iedereen van FIT OUT ! Ik ben een supporter van ’t eerste uur geworden !

Persoonlijk
In Groep
Uniek

Ik ben nog steeds een pijnpatiënt maar ééntje die fitter en sterker in het leven staat

Sofie Leys
Sofie Leys

Ik voel me hier thuis

Walter Snoeren
Walter Snoeren

Fit-out is meer dan een gewone sport ervaring

Saskia Forré
Saskia Forré

Nooit werd ik zo welgekomen ontvangen en was iedereen zo vriendelijk, professioneel en behulpzaam

Bernadette Vanderstock
Bernadette Vanderstock

We zijn allebei meer dan 10kg afgevallen en voelen ons veel fitter

Eline Borrey & Thomas Eyckmans
Eline Borrey & Thomas Eyckmans